Пайдалы рецептілер
Балаларға арналған қосымша тағам – бұл қоршаған әлемді танып-білудің тағы бір тәсілі. Дұрыс қосымша тағам беру арқылы дәл қазірден бастап бүлдіршініңіздің пайдалы тамақтану дағдыларын қалыптастыра аласыз.
Көкөністерді мүмкіндігінше көп дәрумендер сақталуы үшін ұсынылатын пісіру уақыты.
Осылайша дайындалған көкөністер, жемістер мен етті ботқа, езбе және сорпалармен араластыра аласыз.
Көкөністердегі дәрумендердің бәрі сақталу үшін:
Туралған ақ қауданды орамжапырақты шамамен 15-25 минут пісіру керек.
Брокколиді шамамен 7 минут пісіру керек. Мұздатылғаны 10 минутта піседі.
Гүлді орамжапырақ гүлдерін шамамен 15 минут пісіру керек. Мұздатылғаны – 15-17 мин.
Брюссель орамжапырағын шамамен 8 минут пісіру керек. Мұздатылған орамжапырақты 12 минут пісіру керек.
Сәбізді бүтін күйінде шамамен 25-35 минут пісіру керек.
Асжапырақты 3 немесе 5 минут пісіру керек. Мұздатылғаны – 5 минут.
Тілімдеп туралған асқабақты 35 минут пісіру керек.
Бүтін күйіндегі картопты 25 немесе 35 минут пісіру керек. Туралған картопты шамамен 15 минут пісіру керек.
Туралған кәдіні шамамен 10 минут пісіру керек. Көлемі орташа кәдіні жарты сағат пісіру керек.
Пісіру кезінде көкөністердің бәрі қайнаған суға салынады. Май қосуды ұмытпаңыз, суықтай сығылған зәйтүн майы өте жақсы.
Буқазан болса ше?
Көкөністерді пісіру уақыты:
брокколи 20 минут
бұршақ, асбұршақ 20 минут
спаржа 10 минут
балдыркөк 15 минут
картоп 20 минут
пияз 15 минут
порей пиязы 15 минут
асқабақ 15 минут
асжапырақ 15 минут
қызанақ 15 минут
цуккини 15 минут
сәбіз (туралған) 15 минут
болгар бұрышы 15 минут
гүлді орамжапырақ 15 минут
Жемістерді пісіру уақыты:
алма, алмұрт 5 минут
қара өрік 10 минут
шабдалы 10 минут
ананас 15 минут
Ет және балық еті:
буқазанға пісірілетін ет 20 минут
буқазанға пісірілетін балық еті 15 минут